Samen groeien

Samen groeien

BasisBuren verzorgt openbaar, algemeen toegankelijk onderwijs in de gemeente Buren en in Kapel-Avezaath (gemeente Tiel). Onze scholen staan midden in de maatschappij, bieden ruimte voor diversiteit en hebben ieder een eigen gezicht.

We bieden onze leerlingen:

  • een veilige en uitdagende leeromgeving;
  • een goede voorbereiding op de toekomst;
  • een brede blik op de wereld.

We organiseren het onderwijs vanuit drie kernwaarden.

Ontwikkeling en groei

Ieder kind kan groeien en zich ontwikkelen, en hoort daar volop kansen voor te krijgen. Dat doen we door elkaar te helpen en elkaar op een positieve manier te inspireren. Samenwerken is daarbij van groot belang, maar tegelijk staat zelfstandigheid bij ons hoog in het vaandel. Samen met de ouders dragen we daarvoor de verantwoordelijkheid.

Diversiteit

Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, iedereen mag er zijn, iedereen is welkom. Mensen in onze samenleving zijn verschillend, hebben hun eigen achtergrond, opvattingen en gewoonten. Wij bieden ruimte voor de eigen identiteit, zowel bij onze kinderen, medewerkers als scholen. We proberen de unieke talenten van eenieder te (h)erkennen en te stimuleren.

Samen

We werken en leren beter als we dit samen doen. Samen weten en kunnen we meer dan ieder voor zich. Onze kinderen leven en werken nu en straks samen met andere mensen. Dat brengen we op school al in de praktijk en daarbij sluiten we niemand buiten. Leuke dingen vieren we samen en als er problemen zijn dan lossen we die samen op.

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Groep 8

Wat is dat toch met groep 8 ….?
Ik zie die avonden nog voor me. De avonden dat ‘mijn’ groep 8 afscheid nam. Wat waren dat mooie momenten. En ik weet het, groep 8 neemt afscheid van de hele school en alle leerkrachten hebben een even groot aandeel gehad in hun ontwikkeling. Maar als leerkracht van deze groep voelt het toch anders. Eerst al het gedoe rond beginnende pubers en bleue laatbloeiers; de schoolkeuze; de eindtoets, langzaamaan loslaten, het kamp, de musical, het niets meer te doen en dan de grote stap. Zo bijzonder!

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl