Samen groeien

Onze Visie

Midden in de samenleving

De school is geen eiland, maar staat midden in een steeds veranderende wereld en daarop willen wij onze kinderen zo goed mogelijk voorbereiden. We kijken voortdurend om ons heen om goed zicht te hebben op alle veranderingen. Want ‘verandering’ is steeds meer kenmerkend voor de tijd waarin we nu en straks leven. Hoe bereiden we kinderen daarop voor? De sleutel lijkt te liggen in de 21ste century skills: niet alleen de kennis aanleren – die snel achterhaald raakt – maar ook de vaardigheden oefenen die de maatschappij tegenwoordig vraagt.

Veranderende rollen

Vroeger kwam kennis uitsluitend uit boeken, terwijl kinderen nu net zo makkelijk een instructiefilmpje bekijken op YouTube of Vsauce. De rol van de leerkracht verandert daardoor. Niet alleen maar kennis voorkauwen, maar vooral ook faciliteren en ondersteunen. Veel meer dan vroeger gebeurt dat in samenwerking met bijvoorbeeld ouders, kinderopvang, sportclubs en andere maatschappelijke organisaties. Het idee van een integraal kindcentrum past daarbij uitstekend. Sommige scholen binnen BasisBuren zijn daar al mee bezig en dit willen we verder ontwikkelen.

Samenwerking en verantwoordelijkheid

Leren doe je het best als je actief betrokken bent en als je daarbij kan samenwerken met anderen. Als we samen dingen kunnen doen met anderen, over een opdracht of onderwerp kunnen praten, zijn we meer betrokken en gemotiveerd. We zorgen daarom voor uitdagende opdrachten en een stimulerende omgeving. Zo appelleren we aan de natuurlijke motivatie en nieuwsgierigheid van de kinderen. Leren gaat ook beter als we zelf verantwoordelijk zijn voor ons leerproces en daar de regie over hebben. Goede begeleiding betekent ook dat we de kinderen leren om te gaan met hun keuzevrijheid.

Goed onderwijs, goede communicatie

Gewoon goed onderwijs geven.Dat is de kern van onze opdracht. Er wordt veel geleerd en datgene wat de kinderen leren is betekenisvol en zinvol en sluit aan bij de praktijk en de omgeving. Goed onderwijs is afgestemd op de individuele behoeften en leerstijl van ieder kind. We streven naar excellentie, want ieder kind kan op zijn eigen niveau excelleren. We leggen de lat hoog voor de kinderen en voor de leerkrachten. We doen dat vooral samen met anderen. Samen met de ouders voelen we ons verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Daarom werken we aan een goede communicatie: helder en duidelijk. We hechten waarde aan de betrokkenheid op elkaars rol. Daarom is er veel ruimte voor persoonlijk contact.

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Verwendag bij het Nederlands Openluchtmuseum: Een dag om te koesteren

De verwendag op 21 mei 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was een evenement om niet snel te vergeten. De dag begon met een hartelijke ontvangst, waarna een medewerker van het Openluchtmuseum een korte presentatie gaf over de rijke geschiedenis en de unieke ervaringen die het museum te bieden heeft.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl