Samen groeien

Kabinet Wijst 351,6 Miljoen Euro Toe voor Versterking Technologieonderwijs

ict

Het regeringsinitiatief Techkwadraat heeft groen licht gekregen om te beginnen. Het doel van het programma is om elk kind, zonder onderscheid te maken naar achtergrond of inkomensniveau, technisch en digitaal onderwijs te bieden. Zo kan elk kind een solide fundament van technische en praktische vaardigheden opbouwen, waardoor ze beter in staat zijn om later een gefundeerde studie- of carrièrekeuze te maken.

Op basis van een aanbeveling van de commissie van het Nationaal Groeifonds, heeft het kabinet besloten om een bedrag van 351,6 miljoen euro gedeeltelijk onder voorwaarden toe te wijzen aan dit programma. Van het toegezegde bedrag is 145,8 miljoen euro onvoorwaardelijk toegezegd tot 2027, met de resterende 205,8 miljoen euro als voorwaardelijke financiering, afhankelijk van de resultaten bij de tussentijdse evaluatie. Het voorstel is ingediend door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en van Economische Zaken en Klimaat (EZK), met het Platform Talent voor Technologie (PTvT) als verantwoordelijke organisatie.

In dit programma zullen lokale onderwijsinstellingen, bedrijven en buitenschoolse organisaties samenwerken om de reikwijdte en impact van hun bestaande initiatieven op het gebied van technologieonderwijs te versterken. Dit omvat disciplines als techniek, technologie, ICT en natuurwetenschappen, evenals praktische vaardigheden.

Na de zomervakantie wordt meer informatie verwacht over de specifieke subsidieregelingen, en zal er een nationaal ondersteunend netwerk voor kennisdeling worden opgezet.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Verwendag bij het Nederlands Openluchtmuseum: Een dag om te koesteren

De verwendag op 21 mei 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was een evenement om niet snel te vergeten. De dag begon met een hartelijke ontvangst, waarna een medewerker van het Openluchtmuseum een korte presentatie gaf over de rijke geschiedenis en de unieke ervaringen die het museum te bieden heeft.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl