Samen groeien

Nederlanders nemen werkdruk onderwijssector niet serieus genoeg

Medewerkers uit de onderwijssector vinden massaal (87%) dat de werkdruk niet serieus wordt genomen door mensen van buiten de sector. Ook realiseren ‘buitenstaanders ‘ zich te weinig hoe waardevol het werk is, zo stelt 86 procent van de onderwijsmedewerkers. Dat blijkt uit onderzoek van Visma I Raet, uitgevoerd onder onderwijsprofessionals.

Bijna alle medewerkers uit het onderwijs zijn trots op hun vak: 86 procent geeft dat aan. Maar, collega’s laten dat niet altijd aan elkaar weten. Ook wordt er veel geklaagd door vakgenoten over werken in het onderwijs. Van de respondenten vindt 46 procent dat jammer.

Bronnen: Visma I Raet; Onderwijsland

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Verwendag bij het Nederlands Openluchtmuseum: Een dag om te koesteren

De verwendag op 21 mei 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was een evenement om niet snel te vergeten. De dag begon met een hartelijke ontvangst, waarna een medewerker van het Openluchtmuseum een korte presentatie gaf over de rijke geschiedenis en de unieke ervaringen die het museum te bieden heeft.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl