Samen groeien

Nederlanders nemen werkdruk onderwijssector niet serieus genoeg

Medewerkers uit de onderwijssector vinden massaal (87%) dat de werkdruk niet serieus wordt genomen door mensen van buiten de sector. Ook realiseren ‘buitenstaanders ‘ zich te weinig hoe waardevol het werk is, zo stelt 86 procent van de onderwijsmedewerkers. Dat blijkt uit onderzoek van Visma I Raet, uitgevoerd onder onderwijsprofessionals.

Bijna alle medewerkers uit het onderwijs zijn trots op hun vak: 86 procent geeft dat aan. Maar, collega’s laten dat niet altijd aan elkaar weten. Ook wordt er veel geklaagd door vakgenoten over werken in het onderwijs. Van de respondenten vindt 46 procent dat jammer.

Bronnen: Visma I Raet; Onderwijsland

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

BasisBuren vindt dat scholen en ouders partners zijn

Het is mooi om te zien hoe alle geledingen betrokken zijn geweest bij dit proces. We hebben geluisterd naar de stemmen van al onze belanghebbenden, inclusief een vertegenwoordiging van onze leerlingen. En eerlijk gezegd, wie kan beter vertellen wat er nodig is dan degenen die dagelijks in onze klaslokalen zitten?

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl