Samen groeien

Nederlanders nemen werkdruk onderwijssector niet serieus genoeg

Medewerkers uit de onderwijssector vinden massaal (87%) dat de werkdruk niet serieus wordt genomen door mensen van buiten de sector. Ook realiseren ‘buitenstaanders ‘ zich te weinig hoe waardevol het werk is, zo stelt 86 procent van de onderwijsmedewerkers. Dat blijkt uit onderzoek van Visma I Raet, uitgevoerd onder onderwijsprofessionals.

Bijna alle medewerkers uit het onderwijs zijn trots op hun vak: 86 procent geeft dat aan. Maar, collega’s laten dat niet altijd aan elkaar weten. Ook wordt er veel geklaagd door vakgenoten over werken in het onderwijs. Van de respondenten vindt 46 procent dat jammer.

Bronnen: Visma I Raet; Onderwijsland

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan

Wat een inspirerende avond was het, waarop we samenkwamen met RvT, GMR en staf. Op deze avond reflecteerden we op ons huidige strategisch beleidsplan (sbp) en keken vooruit naar een veelbelovende toekomst. Deze avond werd begeleid door Igor Verettas van Bureau de Bedoeling. De waardevolle input tijdens deze bijeenkomst zal een belangrijke rol spelen in het vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan. De input werd op deze avond live getekend door Jeannet van der Krol van Teken je boodschap.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl