Samen groeien

Kabinet had tijdens coronacrisis te weinig oog voor onderwijs

Het kabinet bleef zich tijdens de coronacrisis blindstaren op de gevolgen voor de gezondheidszorg en heeft daarmee andere sectoren, zoals het onderwijs, over het hoofd gezien. Dat concludeert de Onderzoeksvraag voor Veiligheid (OvV).

De strategie tijdens de crisis bleef gericht op het beschikbaar houden van de acute zorg. De bezetting van de intensive care bedden was telkens leidend om in te grijpen of maatregelen af te schalen. Het kabinet paste de strategie niet aan, terwijl zich grote maatschappelijke problemen voordeden, zoals het sluiten van de scholen.

De OvV adviseert om tijdens toekomstige langdurige crises regelmatig te toetsen of de ingeslagen koers nog passend is bij het verloop van de crisis.

Bron: VOS/ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Verwendag bij het Nederlands Openluchtmuseum: Een dag om te koesteren

De verwendag op 21 mei 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was een evenement om niet snel te vergeten. De dag begon met een hartelijke ontvangst, waarna een medewerker van het Openluchtmuseum een korte presentatie gaf over de rijke geschiedenis en de unieke ervaringen die het museum te bieden heeft.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl