Samen groeien

Kabinet had tijdens coronacrisis te weinig oog voor onderwijs

Het kabinet bleef zich tijdens de coronacrisis blindstaren op de gevolgen voor de gezondheidszorg en heeft daarmee andere sectoren, zoals het onderwijs, over het hoofd gezien. Dat concludeert de Onderzoeksvraag voor Veiligheid (OvV).

De strategie tijdens de crisis bleef gericht op het beschikbaar houden van de acute zorg. De bezetting van de intensive care bedden was telkens leidend om in te grijpen of maatregelen af te schalen. Het kabinet paste de strategie niet aan, terwijl zich grote maatschappelijke problemen voordeden, zoals het sluiten van de scholen.

De OvV adviseert om tijdens toekomstige langdurige crises regelmatig te toetsen of de ingeslagen koers nog passend is bij het verloop van de crisis.

Bron: VOS/ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan

Wat een inspirerende avond was het, waarop we samenkwamen met RvT, GMR en staf. Op deze avond reflecteerden we op ons huidige strategisch beleidsplan (sbp) en keken vooruit naar een veelbelovende toekomst. Deze avond werd begeleid door Igor Verettas van Bureau de Bedoeling. De waardevolle input tijdens deze bijeenkomst zal een belangrijke rol spelen in het vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan. De input werd op deze avond live getekend door Jeannet van der Krol van Teken je boodschap.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl