Samen groeien

Minister kan nu sneller ingrijpen bij misstanden

Scholen waar ernstige misstanden heersen, kunnen vanaf het nieuwe schooljaar eerder te maken krijgen met sancties. De Wet uitbreiding bestuurlijk instrumentarium onderwijs, die dit mogelijk maakt, is op 1 augustus in werking getreden.

De nieuwe wet geeft demissionair minister Mariëlle Paul de mogelijkheid om eerder op te treden tegen scholen waar bijvoorbeeld onveilige situaties bestaan, de kwaliteit van het onderwijs onder de maat is of de financiën niet op orde zijn.

Ingrijpen mag alleen als de inspectie heeft vastgesteld dat daar aanleiding toe is. De minister kan dan een aanwijzing geven. Voorheen kon dat alleen als wanbeheer de kwaliteit van het onderwijs in gevaar bracht maar die eis is nu komen te vervallen. In acute noodsituaties kan de minister een ‘spoedaanwijzing’ geven. In het uiterste geval kan de minister de bekostiging van een school stopzetten, wat kan leiden tot opheffing.

Bron: VOS ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Feestelijke opening van het schooljaar bij BasisBuren met optreden van The Amazing Stroopwafels

Het nieuwe schooljaar bij BasisBuren is op een muzikale manier geopend met een spetterend optreden van de legendarische band “The Amazing Stroopwafels”.
Het is een band die bekend staat om hun vrolijke en aanstekelijke deuntjes. Hun aanwezigheid maakte de opening van het schooljaar tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl