Samen groeien

Nieuwe onderzoekskaders inspectie van kracht

Vanaf 1 augustus 2023 zijn de nieuwe onderzoekskaders van kracht. Hiermee kan de inspectie zich in het toezicht scherper focussen op taal, rekenen en burgerschap.

De grootste wijziging is de toevoeging van een nieuwe standaard ‘Basisvaardigheden’. De inspectie kijkt in deze standaard naar het curriculum voor Nederlandse taal, rekenen-wiskunde en burgerschap. Vanaf het schooljaar 2024/2025 krijgt de nieuwe standaard het gewicht van een kernstandaard. Dit betekent dat scholen aan deze standaard moeten voldoen om een voldoende oordeel te krijgen.

De PO-Raad tekent hierbij aan dat er werk aan de winkel is rondom de basisvaardigheden. Maar bij het duurzaam verbeteren ziet de PO-Raad ook een knelpunt. Het aantal wijzigingen in het toezichtskader neemt toe. Ee ongewenste ontwikkeling die haar doel voorbijschiet. Juist een stabiel kader helpt scholen duurzaam te koersen op verbetering van de onderwijskwaliteit.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Verwendag bij het Nederlands Openluchtmuseum: Een dag om te koesteren

De verwendag op 21 mei 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was een evenement om niet snel te vergeten. De dag begon met een hartelijke ontvangst, waarna een medewerker van het Openluchtmuseum een korte presentatie gaf over de rijke geschiedenis en de unieke ervaringen die het museum te bieden heeft.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl