Samen groeien

Nieuwe onderzoekskaders inspectie van kracht

Vanaf 1 augustus 2023 zijn de nieuwe onderzoekskaders van kracht. Hiermee kan de inspectie zich in het toezicht scherper focussen op taal, rekenen en burgerschap.

De grootste wijziging is de toevoeging van een nieuwe standaard ‘Basisvaardigheden’. De inspectie kijkt in deze standaard naar het curriculum voor Nederlandse taal, rekenen-wiskunde en burgerschap. Vanaf het schooljaar 2024/2025 krijgt de nieuwe standaard het gewicht van een kernstandaard. Dit betekent dat scholen aan deze standaard moeten voldoen om een voldoende oordeel te krijgen.

De PO-Raad tekent hierbij aan dat er werk aan de winkel is rondom de basisvaardigheden. Maar bij het duurzaam verbeteren ziet de PO-Raad ook een knelpunt. Het aantal wijzigingen in het toezichtskader neemt toe. Ee ongewenste ontwikkeling die haar doel voorbijschiet. Juist een stabiel kader helpt scholen duurzaam te koersen op verbetering van de onderwijskwaliteit.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Feestelijke opening van het schooljaar bij BasisBuren met optreden van The Amazing Stroopwafels

Het nieuwe schooljaar bij BasisBuren is op een muzikale manier geopend met een spetterend optreden van de legendarische band “The Amazing Stroopwafels”.
Het is een band die bekend staat om hun vrolijke en aanstekelijke deuntjes. Hun aanwezigheid maakte de opening van het schooljaar tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl