Samen groeien

Kabinet weigert publieke long covid-regeling onderwijs

Het is aan de sociale partners en niet aan het kabinet om met een regeling te komen voor mensen uit het onderwijs die langdurige coronaklachten hebben. Dat benadrukken de onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma in een brief aan de onderwijsvakorganisaties.

De vakbonden willen dat het kabinet met een publieke regeling komt voor onderwijspersoneel met long covid. Het kabinet gaat daar niet in mee, laten de ministers weten. ‘Alleen voor een specifieke groep medewerkers in de zorg die tijdens de eerste coronagolf besmet zijn geraakt, heeft het kabinet besloten om voorbereidingen te treffen voor een publieke regeling. Ten aanzien van deze groep zorgmedewerkers voelt het kabinet de morele verplichting om hen aanvullend te ondersteunen’, aldus Dijkgraaf en Wiersma.

Zonder dat de ministers dit expliciet melden, voelen zij die morele verplichting kennelijk niet voor mensen met long covid die in het onderwijs werken. Als er ook voor hen een regeling moet komen, dan kunnen de werknemers- en werkgeversorganisaties die samen treffen, adviseren de ministers. Het kabinet gaat dat in elk geval niet doen.

Bron: VOS/ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Verwendag bij het Nederlands Openluchtmuseum: Een dag om te koesteren

De verwendag op 21 mei 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was een evenement om niet snel te vergeten. De dag begon met een hartelijke ontvangst, waarna een medewerker van het Openluchtmuseum een korte presentatie gaf over de rijke geschiedenis en de unieke ervaringen die het museum te bieden heeft.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl