Samen groeien

CBS: hoogste vacaturegraad in kinderopvang ooit gemeten

Niet alleen is er sprake van een lerarentekort in Nederland, ook in de kinderopvang is dat het geval. In het tweede kwartaal van 2022 stonden tegenover elke duizend banen 55 vacatures. Het is de hoogste vacaturegraad die ooit in de kinderopvang is gemeten.

In vergelijking met het jaar ervoor is dit een groei van ruim 77%. Dit blijkt uit cijfers van het CBS voor het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW).

Emmeline Bijlsma van BK: “Dit verbaast ons niks, we geven dit al anderhalf jaar lang aan. De vacaturegraad is in de kinderopvang ongekend hoog. Door de plannen van het kabinet zal die komende jaren alleen maar stijgen. Dat leidt tot een hogere werkdruk in de kinderopvang: onze medewerkers worden continue gevraagd of ze extra willen werken en er moet meer met invallers worden gewerkt. Dat betekent dat de druk op de vaste medewerkers steeds hoger wordt”.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang (BK)

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan

Wat een inspirerende avond was het, waarop we samenkwamen met RvT, GMR en staf. Op deze avond reflecteerden we op ons huidige strategisch beleidsplan (sbp) en keken vooruit naar een veelbelovende toekomst. Deze avond werd begeleid door Igor Verettas van Bureau de Bedoeling. De waardevolle input tijdens deze bijeenkomst zal een belangrijke rol spelen in het vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan. De input werd op deze avond live getekend door Jeannet van der Krol van Teken je boodschap.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl