Samen groeien

CBS: hoogste vacaturegraad in kinderopvang ooit gemeten

Niet alleen is er sprake van een lerarentekort in Nederland, ook in de kinderopvang is dat het geval. In het tweede kwartaal van 2022 stonden tegenover elke duizend banen 55 vacatures. Het is de hoogste vacaturegraad die ooit in de kinderopvang is gemeten.

In vergelijking met het jaar ervoor is dit een groei van ruim 77%. Dit blijkt uit cijfers van het CBS voor het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW).

Emmeline Bijlsma van BK: “Dit verbaast ons niks, we geven dit al anderhalf jaar lang aan. De vacaturegraad is in de kinderopvang ongekend hoog. Door de plannen van het kabinet zal die komende jaren alleen maar stijgen. Dat leidt tot een hogere werkdruk in de kinderopvang: onze medewerkers worden continue gevraagd of ze extra willen werken en er moet meer met invallers worden gewerkt. Dat betekent dat de druk op de vaste medewerkers steeds hoger wordt”.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang (BK)

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Waardering voor alle vrijwilligers van BasisBuren

Waardering voor onze vrijwilligers
Naar aanleiding van de vrijwilligersprijs van de gemeente Buren hebben we een gezellige bijeenkomst gevierd in de Heerlijkheid in Eck en Wiel. Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl