Samen groeien

Minister Robbert Dijkgraaf krijgt rode kaart van RED-team Onderwijs

ict

Er heerst een oorverdovende stilte als het gaat om het benoemen van een van de grootste oorzaken van de dalende onderwijsprestaties van leerlingen in het funderend onderwijs: de opleiding en bijscholing van leraren.

Terwijl minister Wiersma alle zeilen bijzet om de basisvaardigheden op orde te brengen, heeft zijn collega Dijkgraaf voor het hoger onderwijs nog niets gedaan om de basis op orde te brengen in de lerarenopleidingen, het bijscholingsaanbod en de bijscholingseisen.

Het RED-team Onderwijs- een vrijwillige groep van professionals met expertise uit alle geledingen van het funderend onderwijs- is van mening dat minister Dijkgraaf in gebreke blijft. Hij laat achterwege om de lerarenopleidingen onder de loep te nemen en ze aan te zetten tot echte verbeteringen. Hij krijgt daarom een rode kaart.

Bron: RED-team Onderwijs

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Laten we vooral niet vergeten om de successen te vieren, groot en klein!

Er wordt momenteel hard gewerkt aan ons strategische beleidsplan. We streven ernaar de komende jaren het onderwijs op onze scholen te versterken en te verbeteren. Om dit plan zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van onze scholen, gaan we actief in gesprek met de verschillende teams. Hierbij staan we open voor jullie ideeën, inzichten en ervaringen, want samen bouwen we aan de toekomst van ons onderwijs.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl