Samen groeien

Politiek Den Haag wil meer grip op onderwijs

Een groot deel van de Tweede Kamer wil snel meer grip krijgen op het onderwijs, om de problemen beter te kunnen aanpakken. Dat bleek tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting. Het gedecentraliseerde stelsel en de ongebreidelde lumpsum zijn geen heilige huisjes meer.

D66 kwam tijdens het debat met het voorstel om de minister weer als werkgever aan tafel te zetten bij de cao-onderhandelingen in het primair en voortgezet onderwijs. Tevens vindt deze partij dat de overheid weer meer de regie moet pakken bij hele grote problemen. Denk daarbij aan het lerarentekort, de kwestie van tijdelijke en vaste aanstellingen, de inzet van middelen, het verlichten van de werkdruk.

Wordt vervolgd.

Bron: AOb

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Laten we vooral niet vergeten om de successen te vieren, groot en klein!

Er wordt momenteel hard gewerkt aan ons strategische beleidsplan. We streven ernaar de komende jaren het onderwijs op onze scholen te versterken en te verbeteren. Om dit plan zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van onze scholen, gaan we actief in gesprek met de verschillende teams. Hierbij staan we open voor jullie ideeën, inzichten en ervaringen, want samen bouwen we aan de toekomst van ons onderwijs.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl