Samen groeien

PO-Raad: toezicht is geen doel op zich

Vanaf komend schooljaar gaat de Inspectie van het Onderwijs scherper toezien op de basisvaardigheden. De PO-Raad wil dat dit deel uitmaakt van een duurzame aanpak van kwaliteitsverbetering. De aanscherping van het toezicht biedt geen garantie voor het verbeteren van de basisvaardigheden.

De PO-Raad heeft waardering voor de beweging die de inspectie de afgelopen jaren heeft ingezet. Toezicht op basis van de dialoog over ambities, context en resultaten in plaats van vinklijstjes. De ervaring met het bestuursgerichte toezicht is positief; daar willen de besturen mee verder.
Maar met het verscherpt toezicht ligt het risico op de loer dat onderwijskwaliteit versmald wordt tot meetbare toetsresultaten. Basisvaardigheden zijn belangrijk maar onderwijskwaliteit is meer dan de basisvaardigheden.
Deze zorgen heeft de sectorvereniging ook met de inspectie gedeeld.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Jubileumnummer Nieuwsflits - 100e Editie

Wat een feestelijk moment! We vieren onze 100e editie en dat willen we samen met jullie vieren. Deze Nieuwsflits (voorheen E-zine) is altijd ons middel geweest om te verbinden, te inspireren, te informeren en vandaag willen we dat extra benadrukken.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl