Samen groeien

PO-Raad: toezicht is geen doel op zich

Vanaf komend schooljaar gaat de Inspectie van het Onderwijs scherper toezien op de basisvaardigheden. De PO-Raad wil dat dit deel uitmaakt van een duurzame aanpak van kwaliteitsverbetering. De aanscherping van het toezicht biedt geen garantie voor het verbeteren van de basisvaardigheden.

De PO-Raad heeft waardering voor de beweging die de inspectie de afgelopen jaren heeft ingezet. Toezicht op basis van de dialoog over ambities, context en resultaten in plaats van vinklijstjes. De ervaring met het bestuursgerichte toezicht is positief; daar willen de besturen mee verder.
Maar met het verscherpt toezicht ligt het risico op de loer dat onderwijskwaliteit versmald wordt tot meetbare toetsresultaten. Basisvaardigheden zijn belangrijk maar onderwijskwaliteit is meer dan de basisvaardigheden.
Deze zorgen heeft de sectorvereniging ook met de inspectie gedeeld.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Laten we vooral niet vergeten om de successen te vieren, groot en klein!

Er wordt momenteel hard gewerkt aan ons strategische beleidsplan. We streven ernaar de komende jaren het onderwijs op onze scholen te versterken en te verbeteren. Om dit plan zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van onze scholen, gaan we actief in gesprek met de verschillende teams. Hierbij staan we open voor jullie ideeën, inzichten en ervaringen, want samen bouwen we aan de toekomst van ons onderwijs.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl