Samen groeien

PO-Raad: toezicht is geen doel op zich

Vanaf komend schooljaar gaat de Inspectie van het Onderwijs scherper toezien op de basisvaardigheden. De PO-Raad wil dat dit deel uitmaakt van een duurzame aanpak van kwaliteitsverbetering. De aanscherping van het toezicht biedt geen garantie voor het verbeteren van de basisvaardigheden.

De PO-Raad heeft waardering voor de beweging die de inspectie de afgelopen jaren heeft ingezet. Toezicht op basis van de dialoog over ambities, context en resultaten in plaats van vinklijstjes. De ervaring met het bestuursgerichte toezicht is positief; daar willen de besturen mee verder.
Maar met het verscherpt toezicht ligt het risico op de loer dat onderwijskwaliteit versmald wordt tot meetbare toetsresultaten. Basisvaardigheden zijn belangrijk maar onderwijskwaliteit is meer dan de basisvaardigheden.
Deze zorgen heeft de sectorvereniging ook met de inspectie gedeeld.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Ook in deze crisistijd zijn we goed bezig

‘We leven in een tijd van aan elkaar geknoopte crises. Wij kunnen in het onderwijs echt niet alle maatschappelijke problemen oplossen; dat kunnen we de kinderen op school ook niet leren. We kunnen ze op dit moment niets anders meegeven dan wat we denken dat ze later in de maatschappij nodig hebben.’

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl