Samen groeien

OCW begint proef met bonus voor leraren die meer werken

Door docenten die meer werken extra te belonen, hoopt minister Wiersma het lerarentekort in het primair en voortgezet onderwijs tegen te gaan.

OCW begint binnenkort met een proef (met slechts tien scholen) waarin docenten die meer dagen gaan werken een financiële bonus krijgen. De minister hoopt zo het huidige lerarentekort tegen te gaan. De proef is bedoeld voor docenten in zowel het primair als het voortgezet onderwijs. De hoogte van de bonus staat nog niet vast.

Het is maar de vraag of een bonus zal werken: met name vrouwen met oudere kinderen en een deeltijdbaan zouden er niet door gemotiveerd worden (SCP). En in het primair onderwijs is juist een grote meerderheid van de leerkrachten vrouw.

Bron: NRC

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Ook in deze crisistijd zijn we goed bezig

‘We leven in een tijd van aan elkaar geknoopte crises. Wij kunnen in het onderwijs echt niet alle maatschappelijke problemen oplossen; dat kunnen we de kinderen op school ook niet leren. We kunnen ze op dit moment niets anders meegeven dan wat we denken dat ze later in de maatschappij nodig hebben.’

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl