Samen groeien

OCW begint proef met bonus voor leraren die meer werken

Door docenten die meer werken extra te belonen, hoopt minister Wiersma het lerarentekort in het primair en voortgezet onderwijs tegen te gaan.

OCW begint binnenkort met een proef (met slechts tien scholen) waarin docenten die meer dagen gaan werken een financiële bonus krijgen. De minister hoopt zo het huidige lerarentekort tegen te gaan. De proef is bedoeld voor docenten in zowel het primair als het voortgezet onderwijs. De hoogte van de bonus staat nog niet vast.

Het is maar de vraag of een bonus zal werken: met name vrouwen met oudere kinderen en een deeltijdbaan zouden er niet door gemotiveerd worden (SCP). En in het primair onderwijs is juist een grote meerderheid van de leerkrachten vrouw.

Bron: NRC

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan

Wat een inspirerende avond was het, waarop we samenkwamen met RvT, GMR en staf. Op deze avond reflecteerden we op ons huidige strategisch beleidsplan (sbp) en keken vooruit naar een veelbelovende toekomst. Deze avond werd begeleid door Igor Verettas van Bureau de Bedoeling. De waardevolle input tijdens deze bijeenkomst zal een belangrijke rol spelen in het vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan. De input werd op deze avond live getekend door Jeannet van der Krol van Teken je boodschap.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl