Samen groeien

Ministers laten keuzes rond lerarentekort aan de Kamer

De huidige maatregelen tegen het lerarentekort werken goed, maar zijn niet voldoende. Daarom moet de algehele aanpak worden versneld, schrijven de ministers Wiersma en Dijkgraaf van OCW aan de Tweede Kamer. De lastige keuzes die daarbij horen schuiven ze echter nog even voor zich uit en laten ze aan de Tweede Kamer, zo blijkt uit de Kamerbrief.

In de brief leggen de ministers de Kamer een aantal keuzes voor:

  • Is er de bereidheid om, als we de bevoegdheden en de toegang tot het beroep hoog willen houden, ook te accepteren dat dit op de korte termijn tot consequenties leidt (hogere tekorten) die met andere (nood-)maatregelen moeten worden opgelost?
  • Is er de bereidheid om te accepteren dat niet alle tijd op school door een bevoegde docent wordt ingevuld, mits we daarmee zowel de kwaliteit als de vijfdaagse schoolweek kunnen blijven garanderen?
  • Is er de bereidheid dwingend te zijn in het bieden van maatwerk en bovenschoolse mobiliteit van leraren?
  • Is er de bereidheid lokale autonomie en flexibiliteit op te geven voor meer landelijke afstemming en standaardisatie?
  • Is er de bereidheid om de (regionale) samenwerking af te dwingen en daarmee te accepteren dat schoolbesturen dan een deel van hun autonomie moeten opgeven ten gunste van de collectieve verantwoordelijkheid voor een regionale opgave?

Bronnen: Kamerbrief van de ministers; Science Guide

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Feestelijke opening van het schooljaar bij BasisBuren met optreden van The Amazing Stroopwafels

Het nieuwe schooljaar bij BasisBuren is op een muzikale manier geopend met een spetterend optreden van de legendarische band “The Amazing Stroopwafels”.
Het is een band die bekend staat om hun vrolijke en aanstekelijke deuntjes. Hun aanwezigheid maakte de opening van het schooljaar tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl