Samen groeien

Onderwijs sector met de sterkste stijging cao-lonen

Het onderwijs (PO/VO) was in het derde kwartaal van dit jaar de sector met veruit de sterkste stijging van de cao-lonen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek.

‘Op het niveau van bedrijfstakken stegen de lonen in het derde kwartaal met 7,0 % het meest in het onderwijs. Niet eerder is die zo hoog geweest in deze bedrijfstak’, aldus het CBS. De sterke stijging in het onderwijs wordt ander andere veroorzaakt door het dichten van de ‘loonkloof’ tussen het primair en voortgezet onderwijs.

Gemeten over alle bedrijfstakken stegen de cao-lonen in het derde kwartaal met 3,4 %, vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat is ruim onder de inflatie, die in het derde kwartaal 12,3 % bedroeg.

Bron: VOS ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Ook in deze crisistijd zijn we goed bezig

‘We leven in een tijd van aan elkaar geknoopte crises. Wij kunnen in het onderwijs echt niet alle maatschappelijke problemen oplossen; dat kunnen we de kinderen op school ook niet leren. We kunnen ze op dit moment niets anders meegeven dan wat we denken dat ze later in de maatschappij nodig hebben.’

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl