Samen groeien

PO-Raad stuurt brief aan Kamer over personeelstekort

Maak het aantrekkelijker om meer uren te werken, bevorder de regionale samenwerking en neem tijdelijke geldstromen weg. Dit zijn de hoofdlijnen uit de Kamerbrief van de PO-Raad.

Daarnaast pleit de sectororganisatie voor het verkennen van meer ‘onorthodoxe’ maatregelen zoals het verlagen van het aantal verplichte lesuren. Broodnodig, want de prognoses laten zien dat het tekort aan leraren, schoolleiders en OOP-ers de komende jaren nog meer toeneemt.

Op dit moment is er een tekort van zo’n 9100 fte aan onderwijzend personeel en 1100 fte aan schoolleiding. In de CAO PO is, mede door het dichten van de loonkloof, een goede basis gelegd voor een sterke arbeidsmarktpositie. Maar daarmee is het oplossen van het tekort nog niet in zicht. Daar is meer voor nodig. Het personeelstekort vereist de volle aandacht van het kabinet.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Ook in deze crisistijd zijn we goed bezig

‘We leven in een tijd van aan elkaar geknoopte crises. Wij kunnen in het onderwijs echt niet alle maatschappelijke problemen oplossen; dat kunnen we de kinderen op school ook niet leren. We kunnen ze op dit moment niets anders meegeven dan wat we denken dat ze later in de maatschappij nodig hebben.’

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl