Samen groeien

PO-Raad stuurt brief aan Kamer over personeelstekort

Maak het aantrekkelijker om meer uren te werken, bevorder de regionale samenwerking en neem tijdelijke geldstromen weg. Dit zijn de hoofdlijnen uit de Kamerbrief van de PO-Raad.

Daarnaast pleit de sectororganisatie voor het verkennen van meer ‘onorthodoxe’ maatregelen zoals het verlagen van het aantal verplichte lesuren. Broodnodig, want de prognoses laten zien dat het tekort aan leraren, schoolleiders en OOP-ers de komende jaren nog meer toeneemt.

Op dit moment is er een tekort van zo’n 9100 fte aan onderwijzend personeel en 1100 fte aan schoolleiding. In de CAO PO is, mede door het dichten van de loonkloof, een goede basis gelegd voor een sterke arbeidsmarktpositie. Maar daarmee is het oplossen van het tekort nog niet in zicht. Daar is meer voor nodig. Het personeelstekort vereist de volle aandacht van het kabinet.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan

Wat een inspirerende avond was het, waarop we samenkwamen met RvT, GMR en staf. Op deze avond reflecteerden we op ons huidige strategisch beleidsplan (sbp) en keken vooruit naar een veelbelovende toekomst. Deze avond werd begeleid door Igor Verettas van Bureau de Bedoeling. De waardevolle input tijdens deze bijeenkomst zal een belangrijke rol spelen in het vormgeven van ons nieuw strategisch beleidsplan. De input werd op deze avond live getekend door Jeannet van der Krol van Teken je boodschap.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl