Samen groeien

Geen verrassingen in onderwijsbegroting 2023

Wat het kabinet in de onderwijsbegroting van de Miljoenennota aangeeft, was al eerder dit jaar met de onderhandelingspartners afgesproken in het Onderwijsakkoord en de bijbehorende Werkagenda.

Het kabinet investeert in totaal 3,3 miljard euro extra in het primair en voortgezet onderwijs ten opzichte van de vorige periode. Beter lezen, schrijven, rekenen en meedoen in de samenleving, oftewel het verbeteren van de basisvaardigheden; jaarlijks wordt hier één miljard extra voor uitgetrokken. Essentieel hierbij is dat er genoeg leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners zijn die hun vak goed kunnen uitoefenen. De tekorten zullen met vereende krachten worden worden aangepakt. Het kabinet investeert daarom structureel 800 miljoen euro extra in goede leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners en daarmee in goed onderwijs.

Bron: AVS

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Feestelijke opening van het schooljaar bij BasisBuren met optreden van The Amazing Stroopwafels

Het nieuwe schooljaar bij BasisBuren is op een muzikale manier geopend met een spetterend optreden van de legendarische band “The Amazing Stroopwafels”.
Het is een band die bekend staat om hun vrolijke en aanstekelijke deuntjes. Hun aanwezigheid maakte de opening van het schooljaar tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl