Samen groeien

Nederlandse scholieren zijn goed in wiskunde

Nederlandse vwo-leerlingen zijn goed in wiskunde en natuurkunde. De basiskennis is wel heel smal. Dat blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek van International Mathematics and Science Study (TIMMS).

40.000 leerlingen in tien landen kregen een gestandaardiseerde test voorgelegd. In Nederland deden 228 scholen mee. Nederland scoort dan wel heel hoog, maar daar staat tegenover dat scholieren een smalle basis hebben. In ons land volgt slecht 3,5 % van de eindexamenleerlingen wiskunde en/of natuurkunde op het hoogste niveau van het voortgezet onderwijs. Het lijkt erop dat Nederland vooral goed scoort omdat de allerbeste leerlingen voor de bètavakken kiezen.

Over het algemeen hechten Nederlandse leerlingen weinig belang aan bètavakken. Dat blijkt uit een vragenlijst die deel uitmaakt van het TIMMS-onderzoek. Op de vraag ‘is wiskunde belangrijk’ antwoordde een derde van de leerlingen ontkennend.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Wat is eigenlijk eigenrisicodragerschap bij ziekteverzuim?

Tot afgelopen december was BasisBuren aangesloten bij het Vervangingsfonds (VF). Het VF betaalde (ten dele) de vervangers bij ziekte van medewerkers. Dat was fijn maar daar betaalden we ook een forse premie voor.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl