Samen groeien

Minister Wiersma: keuze onderwijsniveau moet later plaatsvinden

Het onderwijsniveau van kinderen moet later bepaald worden, vindt minister Dennis Wiersma. Nu wordt nog met een eindtoets in groep 8 bepaald of het vmbo, havo of vwo wordt, maar dat moment moet in de nabije toekomst worden uitgesteld.

“We moeten op heel veel terreinen bereid zijn om verregaande keuzes te maken, ook op later selecteren”, zei Wiersma in het AD. De minister kijkt momenteel naar opties voor aanpassing van het systeem en heeft gezegd dit najaar met concrete plannen te komen.

Volgens deskundigen leidt het vroege adviesmoment tot ongelijke kansen. Zo adviseerde de Onderwijsraad vorig jaar om de toets in groep 8 te schrappen en het selectiemoment​uit te stellen tot na een driejarige brugperiode. Het is nog niet duidelijk of Wiersma aan een dergelijke hernieuwing van de selectieprocedure denkt. Wel is besloten dat er vanaf het schooljaar 2023-2024 een doorstroomtoets komt in plaats van de eindtoets.

Bron: RTL Nieuws

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Wat is eigenlijk eigenrisicodragerschap bij ziekteverzuim?

Tot afgelopen december was BasisBuren aangesloten bij het Vervangingsfonds (VF). Het VF betaalde (ten dele) de vervangers bij ziekte van medewerkers. Dat was fijn maar daar betaalden we ook een forse premie voor.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl