Samen groeien

Meer mensen maken carrièreswitch naar het onderwijs

Steeds meer mensen kiezen voor een carrière in het onderwijs. Kozen in 2015 nog nauwelijks mensen van buiten het onderwijs voor de klas, in de afgelopen twee jaar steeg dit aantal naar bijna 700. Van iedere zes of zeven nieuwe leraren in het basisonderwijs is er één een zij-instromer in het beroep. Ook steeg het aantal gediplomeerde onderwijsassistenten met 30 procent, naar 3.512 in 2021.

Dit staat te lezen in de Arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2022 met als titel De arbeidsmarkt in beeld. Het is een publicatie van Arbeidsmarktplatform PO. ‘Zij-instromers, onderwijsassistenten en leraarondersteuners zijn niet meer weg te denken uit het basisonderwijs. Gelukkig willen steeds meer mensen in het onderwijs werken. De reguliere instroom vanuit de pabo’s is al lang niet meer voldoende en zal dat voorlopig ook niet zijn om aan de vraag naar personeel in het onderwijs te voldoen’, zegt Ton Groot Zwaaftink, voorzitter van het Arbeidsmarktplatform PO.

Bron: Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Jubileumnummer Nieuwsflits - 100e Editie

Wat een feestelijk moment! We vieren onze 100e editie en dat willen we samen met jullie vieren. Deze Nieuwsflits (voorheen E-zine) is altijd ons middel geweest om te verbinden, te inspireren, te informeren en vandaag willen we dat extra benadrukken.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl