Samen groeien

Loonkloof wordt nu gedicht

Het salarisgebouw voor personeel in het primair onderwijs wordt gelijkgetrokken met collega’s in het voortgezet onderwijs. Dit zorgt voor een hoger salaris en dat maakt het aantrekkelijker om in het onderwijs te werken, om zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat is in een onderhandelaarsakkoord vastgelegd.

Het betekent dat de vakbonden en de werkgevers erin zijn geslaagd om met geld uit het regeerakkoord de beloning in het basisonderwijs te verhogen tot het niveau van het voortgezet onderwijs. In de cao voor primair onderwijs worden voor werknemers in alle functies en alle onderwijssoorten nieuwe salarisschalen geïntroduceerd. Deze schalen zijn gelijk aan de schalen in het voortgezet onderwijs. Voor directeuren en adjunct-directeuren gaat aanvullend een arbeidsmarkttoelage gelden voor de komende vijf jaar.

Bron: AVS, AOb, PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De professional kan zelf beter uitmaken wat effectief is voor de school.’

‘We zitten in een rumoerige fase; we hebben veel besmettingen van kinderen én leerkrachten. Het is echt aanpoten voor de directeuren om het allemaal rond te krijgen. Door heel vaak en veel te testen houden we het met elkaar in stand.'

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl