Samen groeien

Minister focust op hoognodige reparaties curriculum

Onderwijsminister Dennis Wiersma focust op het repareren van achterstallig onderhoud aan het curriculum op de basisvaardigheden taal, rekenen/ wiskunde burgerschap en digitale geletterdheid. Daar is de nood het hoogst, zo heeft hij in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Hij wil een punt zetten achter ‘het grootse en meeslepende proces van de afgelopen jaren ‘en vooruitkijken naar wat er nu noodzakelijk is. Dat zijn volgens hem de bovengenoemde ‘vakken’.

Het noodzakelijke onderhoud moet volgens hem worden aangepakt op een manier die in de praktijk ook te doen is. Hij wil rust brengen in het proces ‘om ervoor te zorgen dat leraren, schoolleiders en alle andere mensen die werken in het onderwijs, zich kunnen concentreren op het bieden van goed onderwijs’.

Curriculum.nu is verleden tijd

Het bekritiseerde Curriculum.nu is nu echt voltooid verleden tijd, benadrukt Wiersma. ‘Daar hoort dus ook een ander, kleinschalig en meer gericht proces bij dat kan rekenen op steun van het veld, maar ook niet eindeloos blijft hangen aan vergadertafels’. Niet alles moet tegelijkertijd, zo staat in zijn brief: ‘Wat het meest urgent is, gebeurt eerst. Wat minder urgent is, volgt later in de tijd’.

Bron: VOS ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De professional kan zelf beter uitmaken wat effectief is voor de school.’

‘We zitten in een rumoerige fase; we hebben veel besmettingen van kinderen én leerkrachten. Het is echt aanpoten voor de directeuren om het allemaal rond te krijgen. Door heel vaak en veel te testen houden we het met elkaar in stand.'

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl