Samen groeien

Nieuwe ministers van Onderwijs voorgedragen

In het kabinet Rutte lll zaten twee onderwijsministers; één daarvan was Arie Slob met wie we in het basisonderwijs het meest te maken hadden. Slob heeft te kennen gegeven niet door te zullen gaan. In Rutte lV zullen ook weer twee ministers van OCW zitting nemen: Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma.

Veel publiciteit kreeg de voordracht van Robbert Dijkgraaf (D66), nog een paar dagen directeur van het prestigieuze Institute for Advanced Study in Princeton (USA) en universiteitshoogleraar UvA.  Zeker ook bekend van zijn vele televisieoptredens in Nederland. Dijkgraaf gaat zich bezighouden met het hoger onderwijs en de wetenschap.
Waar we in het basisonderwijs vooral mee te maken zullen krijgen is met Dennis Wiersma (VVD). Wiersma, 35 jaar oud, is eigenlijk de opvolger van Arie Slob, als minister voor het primair en voortgezet onderwijs. Hij kwam in 2017 in de Tweede Kamer, werd in 2021 her verkozen en was vervangend staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bron: ScienceGuide

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De professional kan zelf beter uitmaken wat effectief is voor de school.’

‘We zitten in een rumoerige fase; we hebben veel besmettingen van kinderen én leerkrachten. Het is echt aanpoten voor de directeuren om het allemaal rond te krijgen. Door heel vaak en veel te testen houden we het met elkaar in stand.'

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl