Samen groeien

Lerarenregister officieel uit wet

Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer steunde het wetsvoorstel van SP en SGP om het lerarenregister uit de wet te halen. Daarmee heeft het lerarenregister geen wettelijke status meer.

Met de invoering van het lerarenregister wilden voorstanders vastleggen dat iedere leraar zich verplicht moest registreren. Dit alles zou de kwaliteit van het onderwijs ten goede moeten komen. De AOb steunde het plan voor een lerarenregister.

Kort na de invoering van het plan in 2017 bleek er weinig draagvlak onder de doelgroep te zijn. Voor minister Slob was dit een reden om het plan in de ijskast te zetten. Eerder dit jaar kreeg het wetsvoorstel van Kamerleden Bisschop en Kwint, om het register uit de wet te halen, een meerderheid in de Tweede Kamer. Dinsdag 16 november was de stemming in de Eerste Kamer. Alle fracties, met uitzondering van de VVD en de ChristenUnie, stemden voor het wetsvoorstel.

Bron: Onderwijsland.com

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De ander zien’

‘De laatste tijd gebeurt er weer veel in de wereld. Ieder voetbalweekend lezen we de dag erna iets over de supporters in de kranten. Iedere dag worden we op de hoogte gehouden door het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en de vaccinatiegraad. Daarnaast gaat het in Glasgow een aantal weken over het klimaat.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl