Samen groeien

Minister Van Engelshoven ziet stijgende lijn bij aanmeldingen pabo-studenten

Demissionair onderwijsminister van Engelshoven meldt dat er meer pabo-studenten komen. Ook al is de instroom van de pabo’s dit jaar met 20% afgenomen in vergelijking met vorig jaar. 

De minister schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij ondanks de forse daling ‘een constante licht stijgende lijn in de aanmeldingen ziet’. Dit jaar zijn er met 7.700 aanmeldingen namelijk meer nieuwe pabo-studenten dan in het studiejaar 2019-2020 en daarvoor.

Minister van Engelshoven ziet dat dat de tekorten hoog blijven. De minister wijst erop dat pabo’s, schoolbesturen, sector- en vakorganisaties en het ministerie samen moeten optrekken om voldoende instroom te realiseren. In de brief staat dat het ministerie denkt aan ‘getrapte toelatingseisen’. Het is nu namelijk voor een deel van de aspirant-studenten te moeilijk om tot de pabo te worden toegelaten.

Bron: Onderwijsland.com

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De ander zien’

‘De laatste tijd gebeurt er weer veel in de wereld. Ieder voetbalweekend lezen we de dag erna iets over de supporters in de kranten. Iedere dag worden we op de hoogte gehouden door het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en de vaccinatiegraad. Daarnaast gaat het in Glasgow een aantal weken over het klimaat.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl