Samen groeien

IMF ziet veel verbeterpunten Nederlands onderwijs

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wijst op een zwakke schakel binnen de Nederlandse economie. Naast de woningmarkt loopt het in het onderwijs ook niet altijd goed. Hierover bericht de NOS.

In vergelijking met andere EU-landen investeert Nederland weinig in het primair onderwijs. Ook de verhouding tussen het aantal leraren op het aantal leerlingen is in het basisonderwijs veel lager dan het Europese gemiddelde. Door de coronapandemie is de kansenongelijkheid gestegen en presteerden kwetsbare kinderen slechter door het online onderwijs.

Het IMF is dan ook heel erg blij dat het kabinet heeft aangekondigd dat er in 2,5 jaar tijd 8,5 miljard euro in het onderwijs wordt geïnvesteerd middels het Nationaal Programma Onderwijs.

De Nederlandse economie doet het verder prima. In vergelijking met andere eurolanden is de Nederlandse economie de coronapandemie goed doorgekomen.

Bron: Onderwijsland

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Start van een 'normaal' schooljaar

Bij de afsluiting van het vorige schooljaar hebben de directieleden en medewerkers van kantoor allemaal een BasisBuren tas gekregen. Bij velen is deze tas mee op reis geweest. Waar de tassen allemaal zijn geweest, is te zien op het kaartje.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl