Samen groeien

Slob verwacht honderden euro’s per maand erbij voor basisschoolleraren

Leraren, schoolleiders en ondersteunend personeel in het basisonderwijs gaan er volgend jaar per maand “merkbaar” op vooruit nu de Tweede Kamer er 500 miljoen euro extra voor wil vrijmaken. Minister Slob denkt eerder aan “honderden dan tientjes bruto per maand erbij”. “Mensen gaan dit echt wel merken”, aldus Slob vrijdag na afloop van de ministerraad. Hoe de loonstijging precies uitpakt, wordt de komende maanden berekend.

De minister is er blij mee, maar het is volgens hem niet zo dat hierdoor de loonkloof met leraren in het voortgezet onderwijs helemaal gedicht is. De Tweede Kamer wil de salarissen meer gelijk te trekken, om gelijke waardering uit te drukken voor het werk van leerkrachten op basisscholen. Ook is hun werkdruk vaak niet minder hoog dan in het voortgezet onderwijs.

Slob wees erop dat in de afgelopen kabinetsperiode de leraren op basisscholen al structureel 14% meer zijn gaan verdienen. Daarnaast zijn er ook incidentele bedragen naar deze sector gegaan. Dat was volgens Slob ook nodig, omdat ze er recht op hadden dat hun salarissen verder konden doorgroeien.

Maar hij verwacht niet dat met het extra salaris het personeelstekort wordt opgelost. “Was het maar zo”, aldus de minister. Een hoger salaris is volgens hem wel belangrijk voor het aantrekkelijk maken van het beroep, mensen in het onderwijs te behouden en aan te trekken van buiten. “Maar er is meer voor nodig en daar zullen we mee moeten doorgaan”, aldus Slob.

Bron: ANP

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Start van een 'normaal' schooljaar

Bij de afsluiting van het vorige schooljaar hebben de directieleden en medewerkers van kantoor allemaal een BasisBuren tas gekregen. Bij velen is deze tas mee op reis geweest. Waar de tassen allemaal zijn geweest, is te zien op het kaartje.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl