Samen groeien

Lerarenopleiding grootste daler bij hbo-opleidingen

Er zijn dit jaar minder eerstejaars studenten op hogescholen. Bijna 9% minder dan voorgaande jaren. Bij de hbo-lerarenopleidingen daalt de toestroom zelfs met bijna 15%. De echte teldatum is 1 oktober, maar het geeft wel een beeld hoeveel nieuwe studenten hogescholen kunnen verwachten.

Nieuwe studenten haken soms alsnog af omdat ze te laat zijn met het invullen van formulieren. Daarnaast maken ze soms hun collegegeld niet over of kunnen geen kamer vinden en trekken daarom hun inschrijving in.

Economische bacheloropleidingen (11% minder) en lerarenopleidingen (14,9% minder) kampen met de hoogste daling van het aantal nieuwe studenten. Opleidingen in de gezondheidszorg doen het relatief goed. Daar is de daling 2,1%. De enige hbo-sector die goed scoort is taal & cultuur, met een stijging van 4,7%.

Ook de tweejarige hbo-opleidingen doen het goed. Volgens de vooraanmeldingen komen daar 4,4% meer studenten naartoe.

Bron: AOb

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Start van een 'normaal' schooljaar

Bij de afsluiting van het vorige schooljaar hebben de directieleden en medewerkers van kantoor allemaal een BasisBuren tas gekregen. Bij velen is deze tas mee op reis geweest. Waar de tassen allemaal zijn geweest, is te zien op het kaartje.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl