Samen groeien

Personeel in het po overwegend positief over hun baan

Dat blijkt uit de Arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2020 ‘De arbeidsmarkt in beeld’. Zo’n analyse, met cijfers en trends over het werk in het primair onderwijs, wordt elk jaar gepubliceerd.

Het personeel in de sector is overwegend positief over hun baan: circa 82 procent van het personeel oordeelt hier positief over. Kritische zijn zij over de organisatie waar zij werken. Hier oordeelt ruim twee derde van het personeel positief over.
Het personeel is vooral te spreken over de mate van zelfstandigheid, de samenwerking met collega’s en de inhoud van het werk. Dat geldt in mindere mate voor de beloning, de hoeveelheid werk en de mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Ook de ervaren werkdruk in de sector blijft een punt van aandacht. Een aanzienlijke meerderheid van het personeel, zo’n 72 procent, geeft aan (zeer) veel werkdruk te ervaren.

Bron: Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Start van een 'normaal' schooljaar

Bij de afsluiting van het vorige schooljaar hebben de directieleden en medewerkers van kantoor allemaal een BasisBuren tas gekregen. Bij velen is deze tas mee op reis geweest. Waar de tassen allemaal zijn geweest, is te zien op het kaartje.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl