Samen groeien

Slob: Lerarenregister wordt niet afgeschaft, maar gaat wel in de koelkast

DEN HAAG – Het lerarenregister wordt niet afgeschaft. Wel gaat het initiatiefwetsvoorstel voorlopig in de koelkast, totdat er vanuit de leraren zelf goede voorstellen komen om dit verder op te pakken, aldus minister Slob.

Het lerarenregister werd een aantal jaren geleden geïntroduceerd door de inmiddels opgeheven Onderwijscoöperatie. Het register zou leraren meer ruimte en verantwoordelijkheid geven om hun beroep sterker te maken. Alle leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs zouden er in opgenomen worden met hun diploma’s en bijscholingen.
Vanaf het begin bleek er echter te weinig draagvlak te zijn onder de leraren zelf. De verwachting was daarom dat het lerarenregister afgeschaft gaat worden, maar dat blijkt nu niet het geval.
Minister Slob benadrukt dat er een verplicht lerarenregister gaat komen. Het initiatiefwetsvoorstel daartoe blijft daarom bestaan, maar gaat wel voorlopig de koelkast in. De minister vindt dat het nu aan de leraren is om met goede voorstellen te komen over het lerarenregister. Zodra dat het geval is, kan het initiatiefwetsvoorstel weer uit de koelkast. Want zeggenschap van leraren is hierin belangrijk en gaat ervoor zorgen dat het lerarenregister op een zorgvuldige manier, gefaseerd en met draagvlak in wordt gevoerd, aldus Slob.
Bron: VOS/ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Start van een 'normaal' schooljaar

Bij de afsluiting van het vorige schooljaar hebben de directieleden en medewerkers van kantoor allemaal een BasisBuren tas gekregen. Bij velen is deze tas mee op reis geweest. Waar de tassen allemaal zijn geweest, is te zien op het kaartje.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl