Samen groeien

SER adviseert ook niet-werkende ouders kinderopvangtoeslag te geven

DEN HAAG – Ook niet-werkende ouders zouden de komende vier jaar kinderopvangtoeslag moeten krijgen, zo adviseert de Sociaal-Economische Raad (SER). Die suggestie doet de SER aan informateur Mariëtte Hamer.

Het adviesorgaan hoopt dat er meer kinderen naar de kinderopvang kunnen als het advies wordt opgevolgd. Volgens de SER “levert kinderopvang een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen, het verminderen van achterstanden en het bevorderen van gelijke kansen”. Het kabinet neemt SER-adviezen vaak over, maar niet altijd.

Nu hebben niet-werkende ouders alleen bij uitzondering recht op kinderopvangtoeslag. De aanpassing zou volgens de SER allereerst bij ouders van nul- tot vierjarigen moeten worden doorgevoerd. Stapsgewijs zal ook voor kinderen van 4 tot 13 jaar “een financieel toegankelijk aanbod van twee dagen opvang per week moeten worden gerealiseerd” om ongelijkheid tegen te gaan.

Informateur Hamer is sinds september 2014 voorzitter van de SER.

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Start van een 'normaal' schooljaar

Bij de afsluiting van het vorige schooljaar hebben de directieleden en medewerkers van kantoor allemaal een BasisBuren tas gekregen. Bij velen is deze tas mee op reis geweest. Waar de tassen allemaal zijn geweest, is te zien op het kaartje.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl