Samen groeien

SER adviseert ook niet-werkende ouders kinderopvangtoeslag te geven

DEN HAAG – Ook niet-werkende ouders zouden de komende vier jaar kinderopvangtoeslag moeten krijgen, zo adviseert de Sociaal-Economische Raad (SER). Die suggestie doet de SER aan informateur Mariëtte Hamer.

Het adviesorgaan hoopt dat er meer kinderen naar de kinderopvang kunnen als het advies wordt opgevolgd. Volgens de SER “levert kinderopvang een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen, het verminderen van achterstanden en het bevorderen van gelijke kansen”. Het kabinet neemt SER-adviezen vaak over, maar niet altijd.

Nu hebben niet-werkende ouders alleen bij uitzondering recht op kinderopvangtoeslag. De aanpassing zou volgens de SER allereerst bij ouders van nul- tot vierjarigen moeten worden doorgevoerd. Stapsgewijs zal ook voor kinderen van 4 tot 13 jaar “een financieel toegankelijk aanbod van twee dagen opvang per week moeten worden gerealiseerd” om ongelijkheid tegen te gaan.

Informateur Hamer is sinds september 2014 voorzitter van de SER.

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De herinnering blijft ’

Op het moment van schrijven is de laatste schoolweek begonnen. Ik kijk terug op weer een bijzonder jaar. Ook een mooi jaar, waarin we weer veel met elkaar hebben kunnen bereiken. We hebben op alle scholen in beeld waar we de extra gelden komend jaar aan gaan uitgeven. Ik heb hele mooie plannen voorbij zien komen. Plannen die mij blij maken.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl