Samen groeien

Pabo studenten kunnen opnieuw uitstel krijgen voor toelatingseisen

Ook komen schooljaar krijgen pabo studenten de mogelijkheid tot uitstel voor hun toelatingstoetsen.
Daarvoor hoeven ze de toelatingstoetsen pas te behalen voor 1 januari van het dan lopende studiejaar, in plaats van voor de start van de opleiding.

De mogelijkheid om de toelatingstoetsen pas later te doen werd in 2020 voor het eerst ingesteld vanwege de coronapandemie. De toetsen worden meestal op de hogescholen zelf afgenomen, en dat zorgde voor problemen, aangezien mensen met corona gerelateerde klachten de tests daardoor niet konden maken. Om die aankomende studenten toch ook een kans te geven, werd het mogelijk gemaakt om alvast met de opleiding te beginnen en de toetsen uiterlijk 1 januari 2021 te halen. Deze regeling wordt nu ook in het schooljaar 2021-2022 toegepast.

Bron: AOb

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De ander zien’

‘De laatste tijd gebeurt er weer veel in de wereld. Ieder voetbalweekend lezen we de dag erna iets over de supporters in de kranten. Iedere dag worden we op de hoogte gehouden door het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en de vaccinatiegraad. Daarnaast gaat het in Glasgow een aantal weken over het klimaat.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl