Samen groeien

‘Onderwijs-OMT’: inlopen corona-achterstanden moet veel te snel

Voor het inlopen van zogenaamde leerachterstanden die door de coronamaatregelen op scholen zijn ontstaan, heeft het kabinet 8,5 miljard euro beschikbaar gesteld. Dat geld moet, onder de vlag van het Nationaal Programma Onderwijs, binnen twee en een half jaar worden gebruikt. Scholen moeten in rap tempo bedenken wat ze nodig hebben voor hun leerlingen. Eerst moeten zij de achterstand in beeld brengen door middel van een ‘school-scan’ en in mei moeten zij via een ‘menukaart ‘een manier kiezen om die achterstand in te lopen.
Veel te snel, vindt het ‘Onderwijs-OMT’ dat in februari door een groep van wetenschappers werd opgericht, “omdat het vaak nog helemaal niet duidelijk is waar die achterstanden precies zitten; en hoe groot ze zijn. Goede organisatie van methoden om achterstanden weg te werken kost tijd en de werkdruk onder leerkrachten is al zo hoog. De haast waarmee het Nationaal Programma moet worden uitgewerkt, zet ze nog meer onder druk.”
Eerder uitte de Algemene Rekenkamer al zorgen: “het programma is te vaag.” En ook de Onderwijsinspectie heeft twijfels over een juiste besteding van het geld.

Bron: NRC

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De ander zien’

‘De laatste tijd gebeurt er weer veel in de wereld. Ieder voetbalweekend lezen we de dag erna iets over de supporters in de kranten. Iedere dag worden we op de hoogte gehouden door het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en de vaccinatiegraad. Daarnaast gaat het in Glasgow een aantal weken over het klimaat.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl