Samen groeien

Onderwijs sector met meeste baankansen

AMSTERDAM – In het onderwijs liggen de banen nagenoeg voor het oprapen. Het onderwijs is de sector met de meeste baankansen, zo blijkt uit een analyse door Linkedin. 

In Nederland staat het onderwijs op nummer één in de lijst van sectoren met de meeste baankansen. Op nummer twee en drie staan de medische sector en de klantenservice. Ook de komende jaren zal het onderwijs een groeisector blijven, aldus Intermediair. Er is veel vraag naar basisschoolleerkrachten, maar bijvoorbeeld ook naar wiskunde- en natuurkundeleraren.

Het onderwijs is tevens de sector waarin de meeste mensen een carrièreswitch maken. Dit geldt voor het primair onderwijs tot en met het hoger onderwijs. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen uit het bedrijfsleven die een overstap maken naar het onderwijs.

Bron: Onderwijsland.com

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De ander zien’

‘De laatste tijd gebeurt er weer veel in de wereld. Ieder voetbalweekend lezen we de dag erna iets over de supporters in de kranten. Iedere dag worden we op de hoogte gehouden door het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en de vaccinatiegraad. Daarnaast gaat het in Glasgow een aantal weken over het klimaat.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl