Samen groeien

Inspectie: resultaten eindtoets 2021 tellen niet mee bij beoordeling scholen

De onderwijsresultaten van dit schooljaar worden niet gebruikt bij het vormen van een oordeel over scholen, volgend jaar. Dat heeft de Onderwijsinspectie bekend gemaakt. De PO-Raad heeft in gesprekken met OCW en Inspectie benadrukt dat de eindtoets niet gebruikt kan worden om scholen te beoordelen.
Anko van Hoepen, vicevoorzitter PO-Raad: ‘De PO-Raad heeft bij de Inspectie kenbaar gemaakt dat zit zeker geen gewoon schooljaar is. leerlingen hebben zich in verschillende mate verder kunnen ontwikkelen in de periode van thuisonderwijs. Opgelopen vertraging is niet de schuld van de scholen, maar wel hun zorg. Deze beslissing  biedt scholen comfort bij het afnemen van de eindtoets 2021. Ze kunnen die gebruiken als onafhankelijke gegeven en om te zien waar een individuele leerling staat.’

Bron: Regelingen Onderwijs (SDU)

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De ander zien’

‘De laatste tijd gebeurt er weer veel in de wereld. Ieder voetbalweekend lezen we de dag erna iets over de supporters in de kranten. Iedere dag worden we op de hoogte gehouden door het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en de vaccinatiegraad. Daarnaast gaat het in Glasgow een aantal weken over het klimaat.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl