Samen groeien

OMT voor het onderwijs

Twee wetenschappers hebben het idee opgevat een OMT voor het onderwijs op te richten. Initiatiefnemers zijn kansenongelijkheidsonderzoeker Thijs Bol (Universiteit van Amsterdam) en Inge de Wolf, bijzonder hoogleraar onderwijssystemen (Universiteit Maastricht).

Het nieuwe OMT, dat nog groeiende is met diverse topwetenschappers uit verschillende disciplines, wil onderzoeken en wetenschappelijk onderbouwen wat helpt om de ‘coronaschade’ in het onderwijs weg te werken.

Thijs Bol: ‘Ons doel is duidelijk: we zijn een groep wetenschappers die gevraagd en ongevraagd advies geeft. We doen dit werk belangeloos en kosteloos. We richten ons op het gehele onderwijs: van peuterspeelzaal tot universiteit. Onderwijsinstellingen, gemeentes en ook het ministerie van Onderwijs kunnen daar hun voordeel mee doen.’

Inge de Wolf: ‘Het kabinet heeft veel geld uitgetrokken. Het is nu aan de schoolleiders en leraren om daar goede dingen mee te doen. Wij denken mee. Er is de afgelopen vijftien jaar veel onderzoek gedaan naar wat werkt. Ook nu wordt veel onderzoek gedaan. In het VK is onlangs een landelijk programma gestart om alle leerlingen met corona-achterstanden bij te spijkeren. Als de eerste resultaten bekend zijn, kunnen we daarvan leren.’

Bron: AVS, Volkskrant

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Keuzes maken

Code rood; sluiten we nu alle scholen, of bepalen we dit per school? Mij werd de vraag gesteld hoe ik dit zag als bestuurder. Ik koos op dat moment voor diversiteit en eigenaarschap bij directie en team van de individuele school.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl