Samen groeien

Versterken kennisinfrastructuur vraagt om structurele investeringen

Door wetenschappelijke kennis toepasbaar en toegankelijk te maken en kennisindeling tussen onderwijsprofessionals te stimuleren, kan een belangrijke bijdrage geleverd worden aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het bestrijden van kansenongelijkheid. Bovendien geeft dit een impuls aan de aantrekkelijkheid van het beroep van leraar door meer professionele ontwikkeling en loopbaanperspectieven.

Het versterken van de kennisinfrastructuur, om zo de onderwijskwaliteit ‘evidenceinformed‘ te kunnen verbeteren, vraagt om een structurele investering van 70 tot 85 miljoen euro per jaar. Dit blijkt uit het adviesrapport ‘Omwille van goed onderwijs‘ dat recent naar de Tweede Kamer is verzonden. Deze verkenning is uitgevoerd door De Galan Groep, in opdracht van het ministerie van OCW.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘Petje af voor onze medewerkers én onze ouders’

‘Wat ik wil benadrukken is dat de coronacrisis het onderwijs niet in de afgrond heeft gestort. We moeten ook geen termen gebruiken als een verloren, weggegooid jaar; dat geeft geen pas,’ aldus Krista van Vreeswijk.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl