Samen groeien

Wetsvoorstel vereenvoudiging bekostiging primair onderwijs unaniem aangenomen

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft unaniem ingestemd met het wetsvoorstel voor de vereenvoudiging van de bekostiging van het primair onderwijs. Als de Eerste Kamer voor de zomer ook instemt met het wetsvoorstel kan de vereenvoudiging op 1 januari 2023 een feit zijn.

Het wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat er minder parameters worden gebruikt voor de bekostiging van het primair onderwijs. Daarnaast wordt de personele bekostiging niet langer per schooljaar maar per kalenderjaar geregeld. De teldatum van de leerlingen die bepaalt hoe hoog de bekostiging is verschuift van 1 oktober naar 1 februari.

De Tweede Kamer nam ook twee moties aan betreffende steun voor scholen die te maken krijgen met minder inkomsten door de vereenvoudiging van de bekostiging. Dit lijkt vooral te dreigen voor kleine basisscholen op het platteland.

Bron: VOS/ABB

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘Pas goed op jezelf en elkaar’

‘De scholen zijn weer open. De personeelsleden zijn blij dat ze weer gewoon les kunnen geven. Ze vinden het fijn dat de kinderen weer naar school kunnen komen, ‘aldus Krista van Vreeswijk.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl