Samen groeien

Kabinet komt met plan tegen onderwijsachterstanden

Het kabinet komt met een nationaal programma om de achterstanden op te lossen die leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs door de coronacrisis hebben opgelopen. Dit heeft demissionair minister van OCW, Arie Slob, in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Over de precieze invulling van het plan is weinig bekend, maar de minister oppert wel het verschuiven van lesstof naar een volgend leerjaar en het flexibel toepassen van overgangsnormen. In februari komt Slob met meer informatie. Het kabinet heeft al wel meerjarige financiële steun voor het plan beloofd. Hoeveel geld voor het plan wordt uitgetrokken, moet nog blijken.

Volgens Slob zijn de vooruitzichten voor de eindexamens dit jaar ‘minder gunstig dan gehoopt’. Het lijkt hem niet realistisch dat leerlingen de opgelopen achterstanden voor alle vakken nog dit jaar volledig inhalen.

Bron: NRC

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘Pas goed op jezelf en elkaar’

‘De scholen zijn weer open. De personeelsleden zijn blij dat ze weer gewoon les kunnen geven. Ze vinden het fijn dat de kinderen weer naar school kunnen komen, ‘aldus Krista van Vreeswijk.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl