Samen groeien

Kabinet: basisscholen en kinderopvang blijven tot 8 februari dicht

De basisscholen en kinderopvang zullen zeker tot 8 februari 2021 dicht blijven. Dat heeft het kabinet laten weten na een overleg op het Catshuis over de coronacrisis. De noodopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen blijft wel open. De landelijke situatie is nog te kwetsbaar en er zijn te veel onzekerheden en vragen rondom de nieuwe varianten van het virus om een veilige heropening te kunnen garanderen.
Dit besluit komt hard aan bij het onderwijs, ouders en kinderen.

De PO-Raad heeft altijd aangegeven dat de scholen zo snel mogelijk weer open moeten, maar de veiligheid van leerlingen, leraren en ander onderwijspersoneel blijft de allerhoogste prioriteit.
Wel heeft de PO-Raad de minister gevraagd de criteria voor de noodopvang en de lijst met cruciale beroepen tegen het licht te houden, omdat de druk op scholen hoog is. Ook heeft de PO-Raad een beroep op de werkgevers gedaan om werkende ouders te faciliteren om de ingewikkelde balans tussen werk en privé te bewaken.

Bronnen: NRC Handelsblad; PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘Pas goed op jezelf en elkaar’

‘De scholen zijn weer open. De personeelsleden zijn blij dat ze weer gewoon les kunnen geven. Ze vinden het fijn dat de kinderen weer naar school kunnen komen, ‘aldus Krista van Vreeswijk.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl