Samen groeien

‘Ook leraren moeten met voorrang gevaccineerd worden’

UTRECHT – Onderwijsorganisaties vinden dat leraren eerder in aanmerking moeten komen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Want ook onderwijspersoneel staat dichtbij de frontlinie.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) wijst erop dat veel docenten toch fysiek les moeten geven aan sowieso de examenklassen. “En als we willen dat de boel straks weer volledig gaat draaien, dan moeten we ervoor zorgen dat het onderwijspersoneel zo snel mogelijk gevaccineerd wordt.”

Ook Wim Hoetmer, voorzitter college van bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep uit Apeldoorn, vindt dat leraren met voorrang gevaccineerd moeten worden. Hoetmer twitterde: “Blij dat ik geen minister van Volksgezondheid ben. Misschien zou ik dan ook erover moeten nadenken om alle onderwijsgevenden met voorrang te vaccineren. Over mensen in de frontlinie gesproken…”

Onderwijsbonden deden al eerder de oproep om onderwijspersoneel voorrang te geven bij het vaccineren.

Bron: Nu.nl, Tubantia

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘Petje af voor onze medewerkers én onze ouders’

‘Wat ik wil benadrukken is dat de coronacrisis het onderwijs niet in de afgrond heeft gestort. We moeten ook geen termen gebruiken als een verloren, weggegooid jaar; dat geeft geen pas,’ aldus Krista van Vreeswijk.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl