Samen groeien

‘Ook leraren moeten met voorrang gevaccineerd worden’

UTRECHT – Onderwijsorganisaties vinden dat leraren eerder in aanmerking moeten komen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Want ook onderwijspersoneel staat dichtbij de frontlinie.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) wijst erop dat veel docenten toch fysiek les moeten geven aan sowieso de examenklassen. “En als we willen dat de boel straks weer volledig gaat draaien, dan moeten we ervoor zorgen dat het onderwijspersoneel zo snel mogelijk gevaccineerd wordt.”

Ook Wim Hoetmer, voorzitter college van bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep uit Apeldoorn, vindt dat leraren met voorrang gevaccineerd moeten worden. Hoetmer twitterde: “Blij dat ik geen minister van Volksgezondheid ben. Misschien zou ik dan ook erover moeten nadenken om alle onderwijsgevenden met voorrang te vaccineren. Over mensen in de frontlinie gesproken…”

Onderwijsbonden deden al eerder de oproep om onderwijspersoneel voorrang te geven bij het vaccineren.

Bron: Nu.nl, Tubantia

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Beste allen, Ik had zo graag anders willen beginnen, dan jullie allemaal weer een hart onder de riem te steken op afstand! Afgelopen dinsdag heb ik directieoverleg gehad en daar hebben we natuurlijk met elkaar stil gestaan bij deze periode. Goed met elkaar besproken wat nu echt belangrijk is.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl