Samen groeien

Slob wil sneltesten voor leerlingen in basis- en voorgezet onderwijs

DEN HAAG – Minister Slob wil sneltesten gaan inzetten in het onderwijs, zodra deze goedgekeurd zijn. Op zowel basisscholen als middelbare scholen wil Slob een proef houden met “testen bij de voordeur”. Volgens de minister is het “één van de dingen die we kunnen doen in de aanpak van deze crisis”.

Slob gaat een aantal scholen vragen mee te werken aan zo’n proef. Afgezien van testen aan de deur zou er ook getest kunnen worden bij een zogeheten ‘clusteruitbraak’, waarbij ineens heel veel besmettingen op één school plaatsvinden.

Volgens Slob loopt de discussie hierover al langer, nu het aantal besmettingen op scholen toeneemt. Hij moet de plannen nog verder uitwerken met rest van het onderwijsveld.

D66’er Paul van Meenen vraagt zich af waarom eerst gestart moet worden met pilots en ze niet direct op alle scholen ingezet kunnen worden zodra ze zijn goedgekeurd. “We zitten middenin een pandemie. Kunnen we de fase van pilots niet overslaan?”

Volgens Slob vraagt dat grootschalig testen “organisatorisch wel het een en ander” en is het daarom goed eerst een pilot uit te voeren.

Bron: ANP

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Beste allen, Ik had zo graag anders willen beginnen, dan jullie allemaal weer een hart onder de riem te steken op afstand! Afgelopen dinsdag heb ik directieoverleg gehad en daar hebben we natuurlijk met elkaar stil gestaan bij deze periode. Goed met elkaar besproken wat nu echt belangrijk is.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl