Samen groeien

Plannen Slob voor beter passend onderwijs voor leraren ‘beetje mager’

DEN HAAG – De keuzes die minister Slob heeft gemaakt om het passend onderwijs te verbeteren voor leraren, zijn “een beetje mager”. Dat zegt onderzoeker Guuske Ledoux, die het passend onderwijs evalueerde, tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer.

Slob presenteerde vorige week 25 verbeteringen voor het passend onderwijs. Vijf punten waren specifiek voor leraren, zoals meer inspraak, duidelijkere verwachtingen en meer inzicht in het beschikbare geld.

Maar leraren hebben vaak het gevoel dat de werkdruk door het passend onderwijs te groot is geworden en zij meer tijd en geld nodig hebben. Het viel de onderzoekers op dat het accent vooral lag op verbeteringen voor ouders. Voor hen zijn 13 verbeterpunten opgesteld, voor schoolbesturen 7.

Wel benadrukt Ledoux dat het ook niet makkelijk is de huidige problemen voor leraren op te lossen. Volgens haar zijn leraren vaak gefrustreerd dat ze te weinig geld en tijd hebben voor de hulp die ze willen bieden. “Frustraties ontstaan als je hoge verwachtingen hebt, terwijl de middelen niet meegroeien.”

Het zijn “grote, kostbare ingrepen” om daar iets aan te doen, aldus Ledoux. Ook denkt ze dat alleen geld de onvrede niet wegneemt. “Het is een kwestie van attitude.

De Tweede Kamer debatteert aanstaande maandag met Slob over het onderzoek.

Bron: ANP

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Keuzes maken

Code rood; sluiten we nu alle scholen, of bepalen we dit per school? Mij werd de vraag gesteld hoe ik dit zag als bestuurder. Ik koos op dat moment voor diversiteit en eigenaarschap bij directie en team van de individuele school.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl