Samen groeien

AOb: Leraren willen voorrang bij coronavaccin

UTRECHT – Wanneer er een coronavaccin beschikbaar komt, zouden leraren voorrang moeten krijgen, aldus de AOb. “Leerkrachten moeten door blijven werken onder ingewikkelde omstandigheden. Als je dat van ze vraagt, is het ook logisch dat ze voorrang krijgen bij vaccinaties”, laat een woordvoerder van de onderwijsbond weten.

De zorgvakbonden Nu’91 en CNV Zorg & Welzijn hebben nog geen standpunt ingenomen over voorrang bij vaccinaties voor mensen die in de zorg werken.

Maandag bleek dat een van de potentiële coronavaccins, van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech, in proeven veelbelovende resultaten laat zien. Pfizer en BioNTech verwachten voor het einde van het jaar de eerste doses te kunnen leveren en tegen het eind van volgend jaar zouden genoeg vaccins moeten zijn gemaakt om 650 miljoen mensen in te enten. De EU heeft alvast 200 miljoen doses besteld.

Bron: ANP

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Keuzes maken

Code rood; sluiten we nu alle scholen, of bepalen we dit per school? Mij werd de vraag gesteld hoe ik dit zag als bestuurder. Ik koos op dat moment voor diversiteit en eigenaarschap bij directie en team van de individuele school.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl