Samen groeien

Miljoenen voor innovatief bewegingsonderwijs basisscholen

DEN HAAG – Om scholen in staat te stellen om innovatieve plannen voor het bewegingsonderwijs door te kunnen voeren, wordt het budget voor bewegingsonderwijs uit de prestatiebox de komende 2 jaar gebruikt. Daarover heeft de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid Rudmer Heerema aangenomen.

Het doel van de innovatieve plannen moet zijn dat elk kind in het basisonderwijs minimaal 2 uur bewegingsonderwijs per week krijgt. Heerema en SP-collega Michiel van Nispen zorgden eerder voor een amendement dat scholen in het basisonderwijs verplicht stelt om vanaf 2023 alle leerlingen 2 uur per week bewegingsonderwijs te geven.

In de praktijk blijkt echter dat nog niet alle scholen aan deze verplichting kunnen voldoen. De acht miljoen euro uit de prestatiebox die structureel beschikbaar is voor het bewegingsonderwijs moet daarom nu ingezet worden voor innovatie plannen om deze verplichting wel te kunnen halen.

Bron: VOS/ABB 

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Bij ons gaat het onderwijs gewoon door

‘We hebben ons in de nog steeds voortdurende corona-crisis niet uit het veld laten slaan. We zijn gewoon doorgegaan met onderwijsontwikkeling.’
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl