Samen groeien

Miljoenen voor innovatief bewegingsonderwijs basisscholen

DEN HAAG – Om scholen in staat te stellen om innovatieve plannen voor het bewegingsonderwijs door te kunnen voeren, wordt het budget voor bewegingsonderwijs uit de prestatiebox de komende 2 jaar gebruikt. Daarover heeft de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid Rudmer Heerema aangenomen.

Het doel van de innovatieve plannen moet zijn dat elk kind in het basisonderwijs minimaal 2 uur bewegingsonderwijs per week krijgt. Heerema en SP-collega Michiel van Nispen zorgden eerder voor een amendement dat scholen in het basisonderwijs verplicht stelt om vanaf 2023 alle leerlingen 2 uur per week bewegingsonderwijs te geven.

In de praktijk blijkt echter dat nog niet alle scholen aan deze verplichting kunnen voldoen. De acht miljoen euro uit de prestatiebox die structureel beschikbaar is voor het bewegingsonderwijs moet daarom nu ingezet worden voor innovatie plannen om deze verplichting wel te kunnen halen.

Bron: VOS/ABB 

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘Pas goed op jezelf en elkaar’

‘De scholen zijn weer open. De personeelsleden zijn blij dat ze weer gewoon les kunnen geven. Ze vinden het fijn dat de kinderen weer naar school kunnen komen, ‘aldus Krista van Vreeswijk.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl