Samen groeien

Rutte: scholen zo lang mogelijk open houden

DEN HAAG – Het kabinet wil proberen de scholen zo lang mogelijk open te houden. “Het probleem ligt niet bij scholieren. Het lost niet veel op de scholen dicht te doen en het heeft enorme gevolgen voor de kinderen”, aldus premier Mark Rutte vrijdag.

Het aantal besmettingen met het virus neemt snel toe. Het kabinet maakt zich hierover ernstige zorgen. “De cijfers zien er ronduit slecht uit.” Rutte kondigde maatregelen in nog eens acht regio’s aan. Daar moet onder meer de horeca eerder sluiten.

Bij de eerste golf van het virus in maart wilde het kabinet ook de scholen niet sluiten. Deskundigen zagen daar geen reden toe, maar in de samenleving groeide de roep om sluiting, waarna het kabinet besloot daaraan gehoor te geven.

Rutte ziet ook dat er nu weinig roep is om de scholen op slot te doen. “Ik merk nu ook dat toch wel heel veel ouders en leraren blij zijn dat scholen open zijn en dat iedereen zegt: laten we dat zo lang mogelijk overeind houden.”

Bron: ANP

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Beste allen, Ik had zo graag anders willen beginnen, dan jullie allemaal weer een hart onder de riem te steken op afstand! Afgelopen dinsdag heb ik directieoverleg gehad en daar hebben we natuurlijk met elkaar stil gestaan bij deze periode. Goed met elkaar besproken wat nu echt belangrijk is.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl