Samen groeien

Stichting van het Onderwijs wil structurele investeringen in onderwijs

Stichting van het Onderwijs wil dat het kabinet de komende jaren structureel investeert in onderwijs en wetenschap. De stichting roept het kabinet in een brief op om zeker niet te bezuinigen.
Stichting van het Onderwijs schrijft in die brief dat er “verontrustende signalen” zijn die erop wijzen “dat de kwaliteit van het onderwijs onder druk staat en dat we talent verkwisten”. De Stichting is bang dat financiële tegenvallers zoals door Corona ook effect hebben op de publieke sector.
De crisis zorgt ervoor dat scholen een uitzonderlijke tijd voor de boeg hebben. Dat vraagt veel van onderwijsprofessionals en ook van leerlingen. “Om achterstanden voor hen weg te nemen of te voorkomen en hun perspectief te bieden is het noodzakelijk structureel te investeren in goed onderwijs en wetenschap in plaats van te bezuinigen.”
De Stichting benadrukt hierbij dat investeringen niet alleen goed zijn voor onderwijs en wetenschap, maar ook voor het economisch herstel en de positie van Nederland als kenniseconomie.

Bron: Onderwijsland

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘Pas goed op jezelf en elkaar’

‘De scholen zijn weer open. De personeelsleden zijn blij dat ze weer gewoon les kunnen geven. Ze vinden het fijn dat de kinderen weer naar school kunnen komen, ‘aldus Krista van Vreeswijk.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl