Samen groeien

Stichting van het Onderwijs wil structurele investeringen in onderwijs

Stichting van het Onderwijs wil dat het kabinet de komende jaren structureel investeert in onderwijs en wetenschap. De stichting roept het kabinet in een brief op om zeker niet te bezuinigen.
Stichting van het Onderwijs schrijft in die brief dat er “verontrustende signalen” zijn die erop wijzen “dat de kwaliteit van het onderwijs onder druk staat en dat we talent verkwisten”. De Stichting is bang dat financiële tegenvallers zoals door Corona ook effect hebben op de publieke sector.
De crisis zorgt ervoor dat scholen een uitzonderlijke tijd voor de boeg hebben. Dat vraagt veel van onderwijsprofessionals en ook van leerlingen. “Om achterstanden voor hen weg te nemen of te voorkomen en hun perspectief te bieden is het noodzakelijk structureel te investeren in goed onderwijs en wetenschap in plaats van te bezuinigen.”
De Stichting benadrukt hierbij dat investeringen niet alleen goed zijn voor onderwijs en wetenschap, maar ook voor het economisch herstel en de positie van Nederland als kenniseconomie.

Bron: Onderwijsland

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Puzzelstukjes

Vorige week had ik een overleg met bestuurders van kinderopvang, onderwijs en gemeente. Als eerste hebben we mooie puzzelstukken op zijn plek gelegd voor wat betreft cultuureducatie. Dit is een van de onderdelen van een Koffer vol kansen.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl