Samen groeien

37 procent van docenten werkt voltijds

DEN HAAG – Circa 37 procent van de docenten werkt voltijds. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers uit de Enquête Beroepsbevolking.

Het afgelopen jaar (2019) waren er 9 miljoen werkenden in ons land. De gemiddelde werkweek is al 10 jaar vrijwel onveranderd en ligt op 31 uur. 4,6 miljoen mensen werkten voltijds, in het onderzoek afgebakend als 35 uur of meer per week.

Beroepen waarin werkenden juist het minst vaak voltijds werken zijn pedagogische beroepen, zorg- en welzijnsberoepen en dienstverlenende beroepen. Circa 10 procent van de verzorgenden werkt voltijds en van de docenten 37 procent. Dit zijn tevens beroepen waarin veel vrouwen werkzaam zijn.

Bron: CBS

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

‘De herinnering blijft ’

Op het moment van schrijven is de laatste schoolweek begonnen. Ik kijk terug op weer een bijzonder jaar. Ook een mooi jaar, waarin we weer veel met elkaar hebben kunnen bereiken. We hebben op alle scholen in beeld waar we de extra gelden komend jaar aan gaan uitgeven. Ik heb hele mooie plannen voorbij zien komen. Plannen die mij blij maken.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl