Samen groeien

CBS: forse toename ziekteverzuim onderwijspersoneel

DEN HAAG – In het eerste kwartaal van dit jaar is het ziekteverzuim onder werknemers opgelopen tot 5,2%. Dit is het hoogste verzuim sinds het eerste kwartaal van 2003. In het onderwijs lag dit zelfs op 5,6%, aldus nieuwe cijfers van het CBS.

Het ziekteverzuim is in het eerste en in het vierde kwartaal altijd hoger dan in de rest van het jaar. Het eerste bekende ziektegeval als gevolg van het coronavirus deed zich voor op 27 februari 2020.

Onderwijspersoneel

In het onderwijs lag het ziekteverzuim op 5,6%. Dit lag in het vierde kwartaal van 2019 nog op 5,1% Het CBS rapporteert ieder kwartaal over het ziekteverzuim. In verband met de coronacrisis worden deze cijfers nu versneld gepubliceerd, met als gevolg dat nog niet voor alle bedrijfstakken voldoende gegevens beschikbaar zijn. De cijfers zijn nog voorlopig. In juni verschijnen de reguliere cijfers, die dan overigens ook nog niet definitief zijn.

Bron: CBS

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Puzzelstukjes

Vorige week had ik een overleg met bestuurders van kinderopvang, onderwijs en gemeente. Als eerste hebben we mooie puzzelstukken op zijn plek gelegd voor wat betreft cultuureducatie. Dit is een van de onderdelen van een Koffer vol kansen.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl