Samen groeien

Tweede Kamer: ‘Gespecialiseerde pabo’s voor werken met jonge of oude kinderen’

DEN HAAG – Pabo-studenten moeten volgend schooljaar al kunnen kiezen voor een gespecialiseerde pabo waar ze worden opgeleid om te werken met jongere of juist oudere kinderen. Na de zomervakantie moeten enkele pabo’s als het aan de Tweede Kamer ligt al kunnen proefdraaien. Het jaar erop moeten alle pabo’s zich kunnen specialiseren.

Mometneel leiden pabo’s hun studenten nog op om les te geven aan alle klassen van de basisschool. Al kunnen de pabo-studenten zich wel extra verdiepen in bijvoorbeeld kleuters of bovenbouwleerlingen. De Tweede Kamer dringt er al langer op aan om pabo’s de ruimte te geven om opleidingen helemaal in te richten op jongere of juist oudere leerlingen op de basisschool.

Minister van Engelshoven vroeg de Kamer om nog wat geduld, omdat onder meer een commissie zich nog over de specialisatie op pabo’s buigt. Maar de Tweede Kamer wil het initiatief nu doorzetten.

Bron: ANP

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Een enorme sprong

Wow! Wat zien we betrokken kinderen bij ons onderwijs op afstand. Ik maak nu ook zelf mee dat en thuis werken en tussendoor les geven aan je eigen kinderen, niet ideaal is. Wat zal ik ook blij zijn als de scholen weer open mogen!
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl